Sideindhold
Formål
Forøge paletten af økologiske afgrøder samt at forbedre økonomien i økologisk planteproduktion, ved at optimere anvendelsen af hele hampplanten og dermed udbrede dyrkningen af en nyere økologisk afgrøde. Det vil blive demonstreret, hvordan dyrkningsmetoderne skal tilpasses for, at hele planten kan anvendes. Hidtil har det primære fokus været fibrene. Men der er en række muligheder i andre dele af planten, der er vigtige for, at man kan udnytte det samlede økonomiske potentiale i hampproduktionen.
Indhold
Projektet vil demonstrere følgende i 2011:
- Dyrkningsmæssige tiltag således at udbyttet af både fibre og frø optimeres.
- Høstteknikker der er anvendelige både ved høst af frø og fibre.
- Hampeoliens anvendelighed og afsætningsmuligheder.
- Behov/muligheder for anvendelse af hampekager som proteinkilde til økologiske fjerkræ og svin.
- Hampehalm og skævers muligheder som strøelse/dyrkningsmedie i gartnerier.
- Hamp som energiplante samt kilde til reduktion af klimagasser i landbruget.
De økonomiske muligheder i de forskellige dele af hampplanten.